După ce Mugurel, YO8RHM mi-a făcut cunoștință cu Dani, YO5LD, cu Eduard, YO2LSP și cu Epy, YO2LLZ, am avut onoarea să operez, împreună cu Dani, în concursul Cupa Fundației Zalmoxes, în 144MHz, remote, cu indicativul YP2DX. Mi-a făcut mare plăcere sa operez în concurs, mai ales fiind primul meu concurs în UUS și al doilea la care am participat vreodată. Am învățat multe în perioada concursului, de la cât de eficient poate fi AP-ul și pâna la avantajele telegrafiei, ocazie care m-a ambiționat și mai mult să învăț să operez în acest mod de lucru. Bineînțeles, cel puțin la început nu m-am descurcat prea bine, dar sper că la sfârșit am reușit să îmi îmbunătățesc abilitațile de operare în concurs.

Am făcut legaturi pe care nu le credeam posibile în tropo, chiar dacă pentru cei mai vechi în branșă poate sunt banale (9A, I, YU etc.), și mi-a deschis ochii cu privire la concursurile și maratoanele din UUS, unde voi fi, sper, activ începând chiar de anul acesta. Sper să mai pot opera de la YP2DX, este o echipă formată din oameni de caracter, pe care îi admir și respect.

Le mulțumesc pe această cale tuturor pentru bunăvoință și răbdare, dar și pentru toate informațiile și răspunsurile pe care mi le-au dat la toate întrebările legate de operare, performanțele echipamentelor și ale antenelor etc.

73, Andrei, YO3ANV, 16 ani.


În sfârșit a început ”sezonul” de UUS cu adevărat. Primul mare concurs (pe lângă maratonul 9A) este cel din Martie. Anul acesta a fost și Cupa Fundației Zamolxes, care a stârnit interesul stațiilor YO.

Ca de obicei în ultima perioadă am lucrat remote de la QTH YO2LSP. Am trecut peste problemele de la antenă care noroc ca ne-au lăsat să lucrăm și i-am dat bătaie. Am fost acompaniat de Andrei YO3ANV, operând remote din București. Andrei s-a descurcat de minune dat fiind faptul că acesta a fost primul lui concurs UUS, dar după 60 de legături a început să devină chiar bun! Mai are de evoluat la capitolul stabilire skeduri pe ON4KST, AirScout și evident telegrafie! Sperăm să își continue aventura în UUS alături de colectivul YP2DX sau în alt mod (evident, de preferat este primul, hi). Are tot suportul din partea noastră!

Să ne întoarcem la rezultatele din concurs.. Propagare “de martie”, dar numărul avioanelor și-a făcut prezența. Foarte puține skeduri stabilite pe ON4KST pentru legături via AS au fost ratate.

Rezultatul final, 149 QSO, 96 QSO SSB, 52 QSO CW, 1 legătură dublă. 54180 puncte, medie de 366.1 km / QSO.

Distribuția pe țări:

 • YO: 22
 • HA: 22
 • 9A: 21
 • I: 14
 • OK: 13
 • OM: 11
 • S5: 10
 • SP: 6
 • LZ: 5
 • OE: 3
 • E7: 1
 • DL: 1
 • SV: 1

ODX: DR1H 860km

Alte 4 legături peste 700km și 15 legături între 600 și 700km.

Hartă legături:

73 și la reauzire în 2 săptămâni în Maraton!

Dani YO5LD

2 thoughts on “YP2DX @ Zamolxes Foundation Cup

 1. Petrica spune:

  Frumos! Succes! 73!

 2. Corneliu Conrad spune:

  Salut,

  Felicitari pentru cele 149 de QSO-uri! Am participat si eu din KN44HB Techirghiol si am reusit 5 QSO-ri! Spun ca am reusit deoarece propagarea aici nu a fost grozava si apareau mereu zgomote pe diverse directii de azimut, iar echipamentul este o statie FT897D si antena DK7ZB cu 13 elemente pentru 144 si 432, iar inaltimea modesta, 8m de la sol, sunt amplasat la 10m de la nivelul marii, intre case cu etaj. Vorbeam cu baietii pe SKYPE ca avad 5 legaturi sunt sigur de ultimul loc in clasament, dar dupa ce am urcat Logul am vazut ca mai sunt amici cu 5, 4 sau 3 QSO-uri, deci sunt si altii cu echipamente modeste si ii felicit pe toti cei care au intrat in acest Concurs. In principal e bine sa ne facem timp si sa apasam pe PTT. Ai aparut in eter! Deci existi, esti prezent! Ca esti pe ultimul loc sau in TOP, principalul este ca esti radioamator si apari in emisie!
  Il felicit pe Andrei – YO3ANV ca la varsta lui are curajul sa intre in Concursuri, CW, SSB si sa patrunda cu brio si in digitale! Ii urez succes la invatatura si in activitate si daca poate sa incerce si in Concursul Bucuresti (pe care Pit – YO3JW – n-il ofera in fiecare an) in FT4!

  Multa sanatate si toate cele bune! YO4BXX Cornel

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *