În ultima rundă a Maratonului YO UHF-SHF (în banda de 23cm) am avut parte de o vreme foarte bună pentru ieșit in /P. Temperatură scazută, zero grade dimineața la ora 7, dar care spre amiază a mai crescut. Important este că nu a bătut vântul. În contrast cu vremea bună a fost propagarea în banda de 23cm, care a fost aproape inexistentă. Foarte rare sked-uri pe on4kst care se finalizau, dovadă rezultatele modeste și ODX-urile care sunt la un nivel mediu față de cele din etapele trecute.

Am avut sked-uri cu stații din 9A, HA, OM, OE, dar care nu s-au soldat cu o finalitate. HA8V nu a reusit să mă auda din cauza unui radar, cu toate că eu ii copiasem controlul. Sked-urile cu OE3JPC n-au avut succes, chiar dacă am avut avioane între noi în cele mai bune puncte. Singurul QSO finalizat, și acesta cu greu după trei tranșe, a fost cel cu 9A8D. Bineînțeles în CW.

Alte incercări cu stații din YO3 au fost sortite eșecului. Nu am fost auzit, în ciuda celor 350W, dar nici nu am auzit (nici nu aveam cum la puterea pe care o aveau ei și din ce locație lucrau (București). Alte stații nu știu să fi fost din YO, sau dacă au fost, în cel mai bun spirit al tradiției nu erau prezente pe chat (doar YO3FWL). Am înțeles că YO8CQQ a lucrat în 23cm dar neanunțându-și participarea în vreun fel nu am avut cum să-l contactez. E greu cu chat-ul asta…

De acum intrăm în anotimpul rece când vom sta mai mult în case. Sper că această perioadă să fie una prolifică în construcții, antene mai performante, PA-uri mai „voinice”.. etc, astfel ca în sezonul din anul viitor să ne auzim mai bine.

Mulțumesc stațiilor care au participat în acest an la Maratonul YO UHF-SHF și poate anul viitor vom fi mai multe astfel încât să captăm atenția stațiilor din vest.

Rezultatul:

Scor: 630

ODX=9A8D (JN95LM), 630 km

YO8RHM

Mugurel

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *